Tmi Rinkisen jutut
ETUSIVU UUTISET REFERENSSIT YHTEYSTIEDOT
Tmi Rinkisen jutut

Referenssit

Karjalan kulttuurirahaston historia

Karjalan Kulttuurirahasto on ehkä jäänyt suurelle yleisölle aika tuntemattomaksi – myös Etelä-Karjalassa.

KKR on kuitenkin tehnyt jo sadan vuoden ajan merkittävää työtä karjalaisuuden ja karjalaisen kulttuurin hyväksi. Kun rahasto perustettiin Viipurissa, toiminta keskittyi ennen sotia Viipurin lääniin, mutta sotien jälkeen avustukset ovat suuntautuneet Etelä-Karjalaan ja vähitellen myös ympäri maata, missä vain karjalaista kultturia jatketaan, uudistetaan ja esitellään. Viime vuosina myös Kymenlaakso on tullut rahaston toimintaan mukaan.

KKR on avustanut vuosikymmenten kuluessa merkittävästi muun muassa Marttoja ja nuorisoseuroja. Viime vuosien merkittävä kulttuuriteko oli Viipurin läänin 6-osaisen historian tukeminen.

Kirjoittamani kirja Henkiseksi ja aineelliseksi kehitykseksi – Karjalan kulttuurirahasto 1918-2018 kertoo rahaston perustajasta, Suomen itsenäistymisen ajan merkittävästi poliitikosta Jonas Castrénista. Tämän tekstin on kirjoittanut filosofian tohtori Pekka Salo. Kirjassa esitellään rahaston myöntämät merkittävimmät apurahat sadan vuoden ajalta. Ison osan saa myös avustusten turvin tehty toiminta. Niiden kautta rahaston toiminta on ulottunut laajalle.

Kirjaa saa ainakin Kaakkois-Suomen kirjastoista.

Tmi Rinkisen jutut
Y-tunnus: 2785907-7

Antti Rinkinen
Lahti

antti.rinkinen(at)rinkisenjutut.fi
0400 547 733

Kaakon Nettipalvelu Oy